Wat dragen mensen gedurende de dag?

Wat dragen mensen gedurende de dag?

3 december 2019 0 Door Fientje

Aangezien we de hele dag met onszelf opgescheept zitten, kan het zijn dat je op enig moment denkt: Hoe ziet de dag van een ander eruit? Zeker op het gebied van mode, komt dit vaak bij mij voor. Iedereen heeft zo’n ander leven en zo’n andere stijl, en ik vind het dan enorm interessant om me in te beelden hoe en waarom mensen zich kleden zoals ze dat doen. Mode zegt namelijk een hoop over je persoonlijkheid. Dus ik dacht; laat ik de eerste stap nemen. Ik vertel je hoe ik me kleed gedurende een normale doordeweekse dag, de vrijdag. Lees je mee?

Praktische werkkleding

Als ik een volle werkdag hebt, gaat de wekker al vroeg. Ik beweeg veel in de ochtend omdat ik de hond uitlaat en, indien er genoeg tijd is, ook altijd even een paar kilometer wil hardlopen. Ik trek dus als ik uit bed kom als eerste mijn sportkleding aan. Wanneer ik thuiskom, maak ik me klaar voor de werkdag. In de winter staat warmte bij mij op de eerste plek dus een lange broek, een blouse met trui eroverheen en heren sneakers zul je bij mij vaak zien in deze tijd. Laat de werkdag maar beginnen.

Uit in stijl

Aan het einde van de dag zit het bordje van mijn blouse niet zo strak meer en ik heb ergens in de werkplaats mijn laarzen uitgeschopt, schrijven is hard werk. Als ik dan thuis ben en plannen heb, ga ik daar meteen voor aan de slag. Ik zie optutten als een stukje ontspanning. Even een momentje helemaal voor mezelf. Vervolgens hijs ik mezelf in iets moois. Zo vind ik dat iedere vrouw een ‘LBD’ in de kast moet hebben hangen; Little Black Dress. Met een mooie panty en hoge hakken ben je dan al snel klaar om erop uit te gaan.

Comfort en warmte op de eerste plek

Afhankelijk van mijn bui op de desbetreffende vrijdag kan het vroeg of laat worden. Als het laat wordt, schiet ik meestal uit mijn chique outfit meteen onder de douche, pyjama en het bed in. Maar als ik wat vroeger thuis ben, geef ik mezelf wat meer tijd. De avond is dan nog jong. Een zachte joggingbroek en trui met warme pantoffels is dan, volgens mij, de definitie van een perfect einde van de dag. Heerlijk voor de haard met een boekje of een film. Op naar de volgende dag.