Reizen met internet

Reizen met internet

6 januari 2020 0 Door Fientje

Het internet, we kunnen tegenwoordig niet meer zonder. Er zijn vele verschillende redenen waarom we tegenwoordig het internet zo hard nodig. Sinds de komst van het internet in de jaren 90 zijn er steeds meer functies die we vroeger zonder het internet deden overgenomen door het internet. Waar we het meest bekend mee zijn is communicatie natuurlijk. Waar we vroeger belden via een landlijn en huistelefoon, daarna met een mobiele telefoon bellen we nu steeds meer via het internet. Bijvoorbeeld via Whatsapp, Skype, Facetime en andere apps. Maar het gaat veel verder dan dat, entertainment, navigatie, sporten, alles lijkt tegenwoordig via het internet te gaan. Natuurlijk hebben we ook de komst gehad van sociale media waar we tegenwoordig steeds meer zelf op posten.

Reizen

Niet alleen maken we meer gebruik van het internet, we reizen ook steeds meer. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is dat reizen goedkoper is geworden en natuurlijk ook dat via het internet de wereld kleiner is. We komen dus in aanraking met meer verschillende culturen en zijn daardoor ook opener om te reizen en nieuwe plekken te ontdekken. Het is tegenwoordig heel normaal voor studenten om tijdens de studie een jaar te gaan reizen. Vaak gaat de reis naar Australië, nieuw Zeeland of Zuidoost-Azië. Natuurlijk is het heel wat om 6 maanden van huis te zijn en te reizen. Vanzelfsprekend zal je moeder nu en dan bezorgd om je zijn. En hier komt het balen van reizen en het internet weer terug.

Overal ter wereld internet

Wanneer je gaat reizen is het om vele verschillende reden ontzettend handig om altijd internet te hebben. We bespreken een paar van die redenen en slimme manieren om te zorgen dat je overal internet hebt.

Ten eerste is het natuurlijk handig voor communicatie met je vrienden en je familie. Als je moeder bezorgd is kan ze je via het internet wereldwijd bellen. Of als je er zelf even doorheen zit aangezien reizen best wel stressvol is dan kun je ook makkelijk contact met je ouders opnemen. Het is natuurlijk ook een fantastische bron van informatie waar je heel gemakkelijk mee locaties kunt opzoeken en woorden en zinnen in andere talen kunt vertalen. Maar misschien wel de belangrijkste reden om te reizen met goed internet is navigatie. Of je nu aan een reis van 1000 kilometer begint of naar dat restaurant in de buurt moet lopen. Tegenwoordig vul je gewoon de bestemming in de telefoon en je weet de weg te vinden. De slimste manier om altijd internet te hebben is door een lokale simkaart te kopen. Je hebt in Europa gelukkig tegenwoordig altijd internet met je gewone abonnement.