Pantoffels: relaxen met stijl

Pantoffels: relaxen met stijl

4 juli 2020 0 Door Fientje

Na een dag hard werken is het eerste wat ik doe als ik thuis kom mijn schoenen uitgooien en pantoffels aan doen. Dat is voor mij de ultieme manier van relaxen. Thuis heb ik pantoffels aan, dat is voor mij ook een teken dat ik echt thuis ben. Zelfs op vakantie trek ik dat door. Ik ben pas in mijn vakantiehuisje geïnstalleerd als ik pantoffels aan mijn voeten heb. Het is gek, maar ik zal thuis ook nooit eten met mijn schoenen aan. Dan heb ik het idee dat ik me moet haasten omdat ik nog weg moet. Met schoenen in huis, dan ben je naar mijn gevoel onderweg en niet toe aan lekker onderuitgezakt op de bank TV kijken of eten. Of beiden, natuurlijk. Dus thuis loop ik de hele dag op mijn pantoffels. Maar eerlijk is eerlijk, ze zijn niet altijd even elegant. En er bellen wel eens mensen aan. Dan zie ik er niet echt uit. Niet dat ik verwacht dat mensen meteen naar mijn voeten kijken, maar ja, het gaat om de totale indruk.

Pantoffels met stijl

Om te voorkomen dat ik een niet zo goede indruk maak, leek het me verstandig op zoek te gaan naar vrije tijdsschoeisel dat niet alleen heel lekker zit, maar waar je ook mee gezien kan worden. Gelukkig is dat tegenwoordig geen probleem. Ook iets als een simpele pantoffel gaat met zijn tijd mee. Bovendien heb je ook nog keuze uit lekkere warme pantoffels of iets wat meer geschikt is voor de warme dagen. Dat alles in kleuren en printen die prima passen bij de huidige trends. Maar ja, de belangrijkste eigenschap moet toch wel zijn dat hij lekker zit. Daar waar ik bij schoenen nog wel eens wil geloven in het verhaal dat je ze in moet lopen, bij pantoffels wil ik daar niets van weten. Ze moeten meteen lekker zitten. Ik heb geen zin om in mijn vrije tijd zere voeten te hebben van knellend schoeisel.

Met de voeten op de bank

Bovendien moeten ze makkelijk aan en uit te schoppen zijn want ik mag graag languit op de bank liggen. Ja, vrije tijd is vrije tijd. Gevoerde pantoffels vind ik heerlijk met blote voeten, maar niet in de zomer uiteraard. Al met al stel ik nog wel wat eisen aan de manier waarop mijn voeten hun vrije tijd doorbrengen. Maar die keuze heb je. En ik heb inmiddels weer een paar mooie en goed zittende pantoffels staan. Ga jij ook opzoek?