Onmisbaar voor op vakantie

Onmisbaar voor op vakantie

31 januari 2020 0 Door Fientje

Het lijkt wellicht nog wat ver weg, maar voor je het weet is het alweer zo ver: Zomervakantie! Voor vele mensen de lekkerste periode van het jaar, eventjes onder het genot van een zonnetje en een drankje helemaal tot rust komen. Maar wat neem je nou allemaal mee op vakantie? Want waar de een koffers vol pakt, vergeet de ander juist weer de helft. Daarom hebben we alvast een lijstje met spullen gemaakt die je beslist niet moet vergeten wanneer je op vakantie gaat!

Contant geld

Het lijkt wellicht een wat suffe tip, maar contant geld is steeds minder vanzelfsprekend. Vooral in Nederland betalen we voornamelijk met de pinpas. Echter is het voor een hoop vakantielanden aan te raden om wat contant geld mee te nemen. Zo hoef je de dag van aankomst niet meteen op jacht naar een pinautomaat, en ook kan het voor onderweg goed te pas komen. Het zou toch zonde zijn als je een geweldig leuke souvenir moet laten staan omdat je niet kan pinnen!

Pas op je voeten

Deze tip gaat al helemaal op wanneer je naar een camping met zwembad gaat, neem een vorm van slippers mee. Voetschimmel ligt tenslotte ook op vakantie op de loer, al helemaal bij sanitaire voorzieningen op bijvoorbeeld de camping. Ook glij je minder makkelijk uit en krijg je geen vieze voeten. Zelf ben ik altijd fan van instappers, Aangezien je deze ook voor het boodschappen doen aan kan doen. Ze zijn namelijk even makkelijk aan te doen als slippers, maar ogen toch wat netter. Een mooi collectie heren instappers vind je online gelukkig zo.

Smeren, smeren, smeren!

Last but not least: zonnebrand! Welk zonnig oord je ook heen gaat, en hoe niet-fel of niet-warm het sommige dagen ook lijkt, zorg dat je je altijd goed insmeert voor je naar buiten gaat. In de zomermaanden is de zon nou eenmaal op zijn felst, dus het is belangrijk dat je je huid goed beschermt tegen de invloeden van de zon. Tussen zo ongeveer 2 en 4 uur 's middags schijnt de zon op zijn felst, en is deze dus ook extra gevaarlijk. Zorg dus met name als je rond die tijd naar buiten gaat dat je je goed insmeert. En vergeet ook je gezicht en oren niet! Met zonnebrand kun je meteen je normale bodylotion skippen, en er zijn zelfs zonnebrand soorten die je huid ook meteen bruinen, dus het is zeker geen overbodige luxe om deze zomer naar een goede zonnebrand op zoek te gaan.