Hoe maak je het spannender in de slaapkamer?

31 januari 2020 0 Door Fientje

Voor veel mensen die in al lang een vaste relatie hebben worden dingen heel normaal. Je went zo erg aan elkaar dat dingen die jou in het verleden misschien verbaasde, nu nog maar een van de vele gewoontes zijn. In de meeste relaties is intimiteit een belangrijk onderdeel, en ook dat kan maar gewoontjes worden na een tijdje. Dat is meestal niets persoonlijks, maar het heeft gewoon te maken met het feit dat mensen aan elkaar gewend raken. Je wilt misschien graag weer het vurige element van een jeugdige liefde, maar het is lastig om dit op te wekken. Er komt dan ook voor veel relaties een punt waarop je de slaapkamer momenten wellicht als saai zou kunnen omschrijven. Dit kan veel irritaties en stress veroorzaken, want het is heel normaal om je hier een beetje zorgen over te maken. Jezelf gewaardeerd voelen in de slaapkamer is belangrijk. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kan doen om het in de slaapkamer allemaal wat spannender te maken.

Praat erover

Net als met andere, doodnormale, dingen die je samen doet, is het ook voor het seksleven belangrijk dat je goed met elkaar communiceert. Als iets jouw dwars zit, of je hebt het idee dat jouw partner iets misschien niet zo prettig vindt, dan moet je hier gewoon over kunnen praten. Misschien heeft één van jullie ook wel een fantasie waar de andere persoon meer ontvankelijk is dan je ooit zou denken. Er heerst enige taboe rond het uiten van fantasieën, maar dat moet binnen een relatie toch mogelijk zijn. Ook als jij je ergens een beetje ongemakkelijk bij voelt kan het 't waard zijn om het een keertje te proberen. Uiteraard zijn er grenzen aan de dingen die je wel eens een keertje kunt uitproberen, maar als het geen honderd procent volmondig nee is, dan kan je het toch overwegen.

Verandering is belangrijk

Zoals ik al zei, is het grootste probleem vaak dat alles maar zo gewoontjes lijkt. Om de vonk te creëren die het vuur weer moet aanwakkeren is het dus belangrijk om iets nieuws te proberen. Of het nou om een andere plek gaat, of een andere positie, er zijn altijd nieuwe dingen om te proberen. Ook speeltjes en andere voorwerpen kunnen het allemaal iets spannender maken als je dit niet gewend bent. Een rollenspel met bijbehorende pakjes, of een gewaagd setje uit de lingerie winkel, het is allemaal het proberen waard. Kijk samen online naar ideeën die er te vinden zijn, en hulpmiddelen zoals nachtmode dames waar je allebei over kunt zeggen hoe jij je erover voelt.