Haal het mooiste uit jezelf!

Haal het mooiste uit jezelf!

21 januari 2020 0 Door Fientje

Onzeker zijn we allemaal. Iedereen heeft wel iets aan zijn of haar lichaam waar ze ontevreden mee zijn. Bij de een is het een scheve neus, bij de ander het gewicht, en bij weer een ander de haartextuur. Deze sores zijn het ook niet waard om met elkaar te vergelijken, want voor iedereen voelt zijn of haar dingetje als het allerergste wat er is, en dat begrijpen we. Het jammere is alleen dat je, zodra je onzeker bent, wat minder snel je schulpje uitkomt. Hierdoor halen we eigenlijk nooit het meeste uit ons uiterlijk wat er uit te halen valt. En dat is hartstikke zonde! We zetten hier daarom de beste tips op een rij hoe jij alles uit jezelf kunt halen en binnen no time weer zelfverzekerd bent. 

Verzorg jezelf goed

Uiteindelijk zijn het vaak de kleine dingen die je er verzorgd uit laten zien, en die toch een enorm verschil daarin kunnen maken. Denk aan een mooie gladde huid – ook al heb je imperfecties, een goede verzorging kan je huid alsnog mooi laten stralen – en mooie glimmende haren. Als je in dat soort details verzorgd bent straal je ook als je een keer een dagje zonder make-up naar buiten gaat! En dat helpt veel meer met je beter voelen. Ook kan het enorm helpen als je lekker ruikt, ik voel me dan zelf altijd een stuk beter. Dus een lekker luchtje is zeker een investering waard!

Wat past bij jou?

Omdat er zoveel is wat we zouden willen zijn, vergeten we vaak al snel de attributen die ons maken wie we zijn. Als jij constant gefocust bent op dat je neus te groot is vergeet je misschien wel je prachtige ogen waardoor iedereen zo langs die neus kijkt. Als je wat zwaarder bent vergeet je al snel dat je toch nog een prachtig zandloperfiguur hebt, wat in de kleding hartstikke mooi uitkomt. Onze beste tip is dus: vergeet niet wat je hebt. En wees brutaal als je zelf niet weet wat van jou die goede eigenschappen zijn! Vraag eens in het rond aan de mensen om je heen, en ze zullen allemaal wel met iets moois komen. Maar vraag het ook na als je in een winkel staat te passen. Anderen zien jouw lichaam en gezicht toch weer in een heel ander licht dan jijzelf, en komen met nieuwe tips voor kleding die je goed zal staan. Als je onzeker bent over je lijf zul je al snel verhullende kleding dragen, die juist heel onflatteur is en verbergt hoe mooi je eigenlijk bent. Maar er is heel veel mooie grote maten dameskleding verkrijgbaar die in vorm veel mooier op je zal staan! Plus size kleding is niets om je voor te schamen, je haal simpelweg gewoon het mooiste uit jezelf wat erin zit. En daar wordt je zelfverzekerd van!