Haal het meeste uit je looks!

Haal het meeste uit je looks!

31 januari 2020 0 Door Fientje

We hebben allemaal een uniek lichaam. Met unieke vormen, unieke kleine details, een unieke manier van bewegen. Het is prachtig dat er zoveel variatie bestaat, en dat we zelf ook allemaal iets anders mooi vinden. Maar helaas vinden we onszelf niet altijd mooi. Omdat er in de modeindustrie één beeld heerst wat makkelijk is voor kledingmaten en make-up aanbrengen, is er een soort idee ontstaan dat dit het schoonheidsideaal is, de enige manier waarop je mooi kan zijn. Maar niets is minder waar! We zijn allemaal mooi op onze eigen manier. Maar je moet niet altijd van de standaard uitgaan, en juist kiezen wat mooi staat bij jou!

Schoonheid en make-up

Ieder gezicht is anders, wat betekent dat verschillende soorten make-up ook mooier zullen staan op verschillende gezichten. Heb je een wat ronder gezicht kan je veel baat hebben bij een beetje rouge om je botstructuur te benadrukken. Heb je kleine ogen of hooded eyes, dan zal een uitgebreide oogschaduw look of dikke eyeliner niet veel voor je doen. Je kunt dan beter gaan voor een goede mascara en een beetje witte of glimmende oogschaduw in je binnenste ooghoeken voor een open blik. Ook met je wenkbrauwvorm kun je tegenwoordig een hoop – en als je er niet van houdt om elke ochtend je make-upte hoeven doen, kun je ze zelfs laten tattooëren!

Soorten kleding

De laatste jaren zijn de skinny jeans enorm populair geworden, vooral met een enorm hoge taille. Bij vrouwen die van zichzelf al een zandloperfiguur hebben – wat je vaak in de media en in reclamecampagnes van kledingmerken ziet – kan dit de vormen mooi benadrukken. Maar als je anders gebouwd bent of iets voller, is het juist niet handig om die standaard op te volgen – je kunt beter op zoek gaan naar iets wat de beste kwaliteiten van jouw figuur mooi benadrukt! Een aantal merken bieden al een apart stuk in winkels met grote maten, maar in veel fysieke winkels is het aanbod helaas nog klein. Gelukkig is er online wél veel grote maten mode te vinden! Sommige webshops bieden nu zelfs een optie waarbij je één kledingstuk op meerdere figuren kunt bekijken, zodat je precies weet hoe iets op jou zal zitten voor je het bestelt!

Haar

Ook bepaalde kapsels zullen op de een beter staan dan op de ander. Iemand met hele scherpe botstructuur zal bijvoorbeeld goed een kort kapsel kunnen nemen. Maar heb je een wat ronder gezicht, dan kun je beter voor laagjes gaan, die je gezicht mooi framen en schaduwen creëeren. Ook de kleur van het haar moet natuurlijk goed afgestemd worden op bijvoorbeeld je huidskleur, of die koel of warm is en een roze of gele onderoon heeft. Soms kan zelfs de kleur van je ogen een haarkleur heel anders laten lijken.