De beste kleding voor de lockdown

De beste kleding voor de lockdown

2 april 2021 0 Door Fientje

Natuurlijk zijn er leukere dingen dan de pandemie en lockdowns waar we nu al een jaar mee te maken hebben. Vele Nederlanders zijn het binnen zitten meer dan zat. Maar tegelijkertijd zul je soms ook wel comfortabel en lekker lui op de bank hebben gehangen. Veel mensen vinden dat er aan thuiswerken best wat voordelen zitten. Na de pandemie zullen veel mensen op kantoor werken en thuis werken gaan combineren. Tijdens het thuiswerken of op een luie dag wil je natuurlijk ook lekker comfortabel gekleed zijn. In dit artikel bespreken we de meest comfortabele kleding die er is, en nee dat is niet de joggingbroek, maar een jumpsuit. Het meest fantastische aan een jumpsuit is dat deze ook gewoon stijlvol is. Het is dan ook een kledingstuk voor elke gelegenheid.

De jumpsuit

De jumpsuit is eigenlijk gewoon het meest comfortabele kledingstuk wat er is. Het is een volledige outfit in een die ook wel ‘one piece’ wordt genoemd. Het scheelt dus ook alweer tijd qua nadenken voer je outfit. Je kunt de jumpsuit zowel matchen met gympen als met hoge hakken. Het is een kledingstuk dat lekker comfortabel is om thuis mee te werken maar tegelijkertijd stijlvol genoeg is om zo een belangrijke conference call mee in te gaan. Zelfs tijdens een avond uit met vriendinnen hoeft dit kledingstuk niet in de kast te blijven hangen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een travelstof jurk rood.

Travelstof

Als je een echt goede jumpsuit wilt dan kies je voor een travelstof jumpsuit. Zo’n jumpsuit is gemaakt van een combinatie van polyamide en elastaan. Dit is een ademende, sneldrogende en makkelijk wasbare stof. Toch is de stof tegelijkertijd UV beschermend, duurzaam en slijtvast.

Duurzaam

Een van de meest vervuilende industrieën ter wereld is de kledingindustrie. Steeds meer bedrijven en ook modeontwerpers zijn zich hier bewust van en proberen op een meer duurzame manier kleding te maken. Wanneer je een jumpsuit van travelstof wilt bijvoorbeeld is het belangrijk dat je kleding koopt met een Oeko-Tex certificaat. Dat betekent dat de kleding geproduceerd is zonder schadelijke stoffen wat natuurlijk goed is voor het milieu en voor de gezondheid. Ook een Sedex certificaat is belangrijk. Dit geeft aan dat er een sociaal en ethisch beleid wordt gehanteerd voor het personeel. Op deze manier weet je dat de arbeidsomstandigheden ook op orde waren bij het produceren van de kleding die je aanschaft.